30 Jan Hrskavi popečci od prosa i tikvica
Posted at 20:56h
in Glavna jela
Dok još uvijek traje sezona domaćih tikvica, možete ih iskoristiti da bi napravili ove prefine popečke, a i potrošiti ostatak kuhanog prosa, naročito ako ne znate što bi s njim. Popečci su lagani, hrskavi i bez glutena.
Sastojci (za 10 popečaka):
- 1 ½ šalica kuhanog prosa
- 2 šalice naribane tikvice
- 3 ½ žlice slanutkovog brašna
- 1 žlica shoyu ili tamarija
- 1/2 žličice kurkume u prahu
- Sitno sjeckani svježi peršin
- Papar
- Morska sol
- Origano
- Hladno prešano suncokretovo ulje za plitko prženje
Postupak:
Naribajte tikvicu, malo posolite i ostavite desetak minuta da puste vodu. Rukama ocijedite tikvice i dodajte proso i slanutkovo brašno. Dodajte začine i sve dobro promiješajte. Pržite na plitkom ulju s obje strane dok ne porumene.