Slatki jesenji doručak

Nastavljam u jesenjem tonu-slatka i slana verzija doručka sa bundevom i zobenim pahuljicama. Bundeva kao namirnica je po mom mišljenju nezamjenjiva i nezaobilazna u uravnoteženoj, svjesnoj i raznovrsnoj prehrani. Njezina prepoznatljiva boja i to što se dosta dugo da skladištiti u hladnijim mjesecima samo potvrđuje činjenicu da je puna vitalne energije i snage. Bundeva rulz i točka!

Sastojci :

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice bundeve nasjeckane na kockice
  • Pola jabuke, oguljene i nasjeckane na kockice
  • 1/2 žličice rižinog slada
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1 1/2 šalica zobenog napitka
  • Malo morske soli
  • Suhe brusnice

Postupak:

Stavite bundevu, jabuku, zobene pahuljice i zobeni napitak u posudu i zakuhajte. Smanjite vatru na najmanje, malo posolite i kuhajte 15ak minuta (dok bundeva ne omekša). Dodajte rižin slad i cimet. Ukrasite brusnicama i poslužite toplo.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.