30 Jan Slatki jesenji doručak
Posted at 21:56h
in Doručak
Nastavljam u jesenjem tonu-slatka i slana verzija doručka sa bundevom i zobenim pahuljicama. Bundeva kao namirnica je po mom mišljenju nezamjenjiva i nezaobilazna u uravnoteženoj, svjesnoj i raznovrsnoj prehrani. Njezina prepoznatljiva boja i to što se dosta dugo da skladištiti u hladnijim mjesecima samo potvrđuje činjenicu da je puna vitalne energije i snage. Bundeva rulz i točka!
Sastojci :
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1/2 šalice bundeve nasjeckane na kockice
- Pola jabuke, oguljene i nasjeckane na kockice
- 1/2 žličice rižinog slada
- 1/4 žličice cimeta
- 1 1/2 šalica zobenog napitka
- Malo morske soli
- Suhe brusnice
Postupak:
Stavite bundevu, jabuku, zobene pahuljice i zobeni napitak u posudu i zakuhajte. Smanjite vatru na najmanje, malo posolite i kuhajte 15ak minuta (dok bundeva ne omekša). Dodajte rižin slad i cimet. Ukrasite brusnicama i poslužite toplo.