Brza miso juha

Miso juha-voljena, opjevana, opisana. S razlogom. Ljubav je to. Jednom kad probaš, nema nazad.

Miso pasta nastaje tradicionalnom japanskom tehnikom-prirodnom fermentacijom sojinih zrna i ječma ili smeđe riže, morske soli i koji startera. Utjecajem vremena, pritiska, sastojaka i bačvi u kojima se proces odvija, razvija se ovaj karakterističan, izniman proizvod divnog slanog okusa, bogat probioticima, enzimima i mineralima.

Sastojci:

  • 4 šalice vode ili povrtnog temeljca
  • ½ šalice mrkve narezane na polumjesece
  • ½ šalice cvjetića brokule
  • 1 traka alge wakame (dužine oko 5 cm), prethodno namočena nekoliko minuta i nasjeckana
  • 2 žličice miso paste, razmućene u malo vode
  • Nasjeckani mladi luk ili svježi peršin

Postupak:

Operite algu i stavite je namakati nekoliko minuta. Zakuhajte vodu, dodajte narezane wakame i kuhajte par minuta pa dodajte mrkvu, smanjite plamen i neka kuha 5-6 minuta poklopljeno. Juhi dodajte brokulu i ostavite još par minuta da kuha. Isključite plamen i na kraju dodajte razmućeni miso, promiješajte i poslužite toplo. Ukrasite svježim sjeckanim peršinom ili mladim lukom.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.