30 Jan Hrskavi, bezglutenski krekeri sa ružmarinom i češnjakom
Posted at 22:33h
in Ostalo
Sastojci:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica suncokretovih sjemenki
- 1 šalica badema
- 1 šalica lana
- 1/3 šalice chia sjemenki
- 1/2-1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica origana
- 1 žličica suhog ružmarina
- 1/2-1 žličice morske soli
- Papar po želji
- Par žlica tamarija (po želji)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 šalice vode
Postupak:
Sve sastojke osim vode dodajte u multipraktik dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ali ne da sve sameljete do kraja. Zatim dodajte vodu, promiješajte i rukama dobro umijesite smjesu. Ostavite da miruje 20minuta da se sastojci povežu. Smjesu razvaljajte između dva papira za pečenje do željene debljine i oblika te pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici dok krekeri lagano ne porumene, otprilike 25 min.