Hrskavi, bezglutenski krekeri sa ružmarinom i češnjakom

Sastojci:

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 šalica suncokretovih sjemenki
  • 1 šalica badema
  • 1 šalica lana
  • 1/3 šalice chia sjemenki
  • 1/2-1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 1/2-1 žličice morske soli
  • Papar po želji
  • Par žlica tamarija (po želji)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice vode

Postupak:

Sve sastojke osim vode dodajte u multipraktik dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ali ne da sve sameljete do kraja. Zatim dodajte vodu, promiješajte i rukama dobro umijesite smjesu. Ostavite da miruje 20minuta da se sastojci povežu. Smjesu razvaljajte između dva papira za pečenje do željene debljine i oblika te pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici dok krekeri lagano ne porumene, otprilike 25 min.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.