Hrskavi popečci od prosa i tikvica

Dok još uvijek traje sezona domaćih tikvica, možete ih iskoristiti da bi napravili ove prefine popečke, a i potrošiti ostatak kuhanog prosa, naročito ako ne znate što bi s njim. Popečci su lagani, hrskavi i bez glutena.

Sastojci (za 10 popečaka):

  • 1 ½ šalica kuhanog prosa
  • 2 šalice naribane tikvice
  • 3 ½ žlice slanutkovog brašna
  • 1 žlica shoyu ili tamarija
  • 1/2 žličice kurkume u prahu
  • Sitno sjeckani svježi peršin
  • Papar
  • Morska sol
  • Origano
  • Hladno prešano suncokretovo ulje za plitko prženje

Postupak:

Naribajte tikvicu, malo posolite i ostavite desetak minuta da puste vodu. Rukama ocijedite tikvice i dodajte proso i slanutkovo brašno. Dodajte začine i sve dobro promiješajte. Pržite na plitkom ulju s obje strane dok ne porumene.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.