30 Jan Pirjana mrkva sa klicama
Posted at 22:56h
in Glavna jela
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 luk narezan na polumjesece
- 2 češnja češnjaka krupnije narezana
- 3 mrkve narezane na tanje kolutiće
- Šaka svježih klica (ovdje korištene klice mungo graha)
- Morska sol po želji
- Papar po želji
- 1/2-1 šalica vode
Postupak:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i kratko pirjajte uz stalno miješanje dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i nastavite pirjati još dvije minute. Dodajte prstohvat soli, promiješajte pa zatim dodajte mrkvu, polako ulijte pola šalice vode pa kad zakuha, smanjite plamen, pokopite i kuhajte 5 minuta dok mrkva ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Na kraju dodajte klice i svježe mljeveni papar te sve dobro promiješajte. Poslužite toplo.