Pirjana mrkva sa klicama

Sastojci:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk narezan na polumjesece
  • 2 češnja češnjaka krupnije narezana
  • 3 mrkve narezane na tanje kolutiće
  • Šaka svježih klica (ovdje korištene klice mungo graha)
  • Morska sol po želji
  • Papar po želji
  • 1/2-1 šalica vode

Postupak:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i kratko pirjajte uz stalno miješanje dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i nastavite pirjati još dvije minute. Dodajte prstohvat soli, promiješajte pa zatim dodajte mrkvu, polako ulijte pola šalice vode pa  kad zakuha, smanjite plamen, pokopite i kuhajte 5 minuta dok mrkva ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Na kraju dodajte klice i svježe mljeveni papar te sve dobro promiješajte. Poslužite toplo.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.