30 Jan Popečci od dimljenog tempeha, tikvica i slanutkovog brašna
Posted at 18:56h
in Glavna jela
Slasni popečci od tikvica, dimljenog tempeha i slanutkovog brašna su još jednom rasturili.
Sastojci (za 10 popečaka):
- 3 srednje tikvice
- 1 šalica slanutkovog brašna
- 100 grama dimljenog tempeha
- 1 žličica suhog origana
- Morska sol
- Papar po želji
- Hladno prešano suncokretovo ulje za prženje
Postupak:
Tikvice operite i naribajte te dodajte prstohvat morske soli. Lagano rukama promiješajte i ostavite 20ak minuta da puste vodu. Rukama ih ocijedite pa premjestite u zdjelu gdje zatim dodate naribani dimljenim tempeh (može i tofu), origano, papar, sol (ukoliko je potrebno) i slanutkovo brašno. Rukama promiješajte pa oblikujte popečke. Smjesa je malo važnija, ali se ne raspada. Pržite ih s obje strane na vrućem suncokretovom ulju par minuta (plitko prženje) dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu te ih ostavite na papirnatim ubrusima da upiju višak ulja.