Popečci od dimljenog tempeha, tikvica i slanutkovog brašna

Slasni popečci od tikvica, dimljenog tempeha i slanutkovog brašna su još jednom rasturili.

Sastojci (za 10 popečaka):

  • 3 srednje tikvice
  • 1 šalica slanutkovog brašna
  • 100 grama dimljenog tempeha
  • 1 žličica suhog origana
  • Morska sol
  • Papar po želji
  • Hladno prešano suncokretovo ulje za prženje

Postupak:

Tikvice operite i naribajte te dodajte prstohvat morske soli. Lagano rukama promiješajte i ostavite 20ak minuta da puste vodu. Rukama ih ocijedite pa premjestite u zdjelu gdje zatim dodate naribani dimljenim tempeh (može i tofu), origano, papar, sol (ukoliko je potrebno) i slanutkovo brašno. Rukama promiješajte pa oblikujte popečke. Smjesa je malo važnija, ali se ne raspada. Pržite ih s obje strane na vrućem suncokretovom ulju par minuta (plitko prženje) dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu te ih ostavite na papirnatim ubrusima da upiju višak ulja.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.