Povrtne ćuftice

Napokon i da napravim ćuftice koje se nisu raspale. Ukusne, jednostavne za pripremu, a ako napravite više, riješili ste ručak za idući dan. A evo i ideja ako ne znate što sa domaćim sokom od rajčice.

Sastojci (25 ćuftica):

  • 2 šalice kuhane i ocijeđene zelene leće
  • 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • 1/2 žličice morske soli
  • 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog pastrnjaka
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog batata
  • 1 manji luk sitno nasjeckan na kockice
  • 1 žličica origana
  • Svježe mljeveni papar
  • 300 ml soka od rajčice
  • vode po potrebi
  • Lovorov list
  • 1 žlica rižinog slada
  • 1 žličica aru praha

Postupak:

Pomiješajte leću i zobene pahuljice pa ostavite 20ak minuta da se sastojci povežu. Zatim dodajte luk, češnjak, pastrnjak, batat, origano, sol i papar te krušne mrvice. Dobro sve promiješajte i rukama oblikujte kuglice. Zakuhajte sok od rajčice, malo posolite, dodajte rižin slad i lovorov list pa kad prokuha dodajte aru prah za zgušnjavanje koji ste prethodno razmutili u malo vode i miješajte da se ne stvore grudice. Smanjite plamen i polako žlicom dodajte ćufte u umak.Kuhajte ih na laganoj vatri 15ak minuta. Poslužite uz kuhano proso, smeđu rižu, ječam, palentu ili integralnu tjesteninu.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.