30 Jan Slasni popečci od slanutka iz pećnice
Jedno od pravila kojeg se držim u kuhinji je da se sva hrana može iskoristiti uz malo organizacije i domišljatosti. Najčešće se ovo odnosi na kuhane mahunarke i žitarice koje su odlična baza za kreiranje novih recepata. Danas na repertoaru slanutak. Omiljena, hranjiva, raznovrsna mahunarka.
A evo i recepta za slasne popečke od slanutka iz pećnice.
Sastojci:
- 2 šalice kuhanog, ocijeđenog slanutka
- Nekoliko žlica vode od kuhanja
- 1 luk sitno narezan na kockice
- 2 češnja češnjaka sitno narezana
- Manja vezica svježeg peršina sitno nasjeckana
- 1 žlica tahinija (maslac od sezama)
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 1 žličica origana
- Morska sol
- Papar po želji
- Suhe čili papričice po želji
- Ulje za premazivanje tepsije
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva. U multipraktiku usitnite slanutak tek toliko da se može od njega raditi smjesa pa ga premjestite u posudu i dodajte preostale sastojke. Rukama umijesite smjesu i dodajte još malo vode ukoliko je smjesa presuha i ostavite 20ak minuta pokriveno da se svi sastojci lijepo povežu. Oblikujte pogačice i poredajte na blago nauljenu tepsiju pa pecite 15 minuta na jednoj strani, okrenite i još 15 minuta na drugoj strani. Poslužite ih uz neki umak ili preljev po želji.