Štrudlice od jabuka

A za nedjeljni desert štrudlice nadjevene jabukama, grožđicama, cimetom i tahinijem pa zarolane u rižin papir umjesto u klasične kore. Idealno za sve koji kao ja nisu baš stručni za razvlačenje tijesta ili su znatiželjni ili možda nešto treće.

Sastojci (za 7 rolica):

  • 4 naribane jabuke
  • 2 žlice namočenih i nasjeckanih grožđica
  • 2 žlica tahinija (pasta od sezama)
  • 2 žlice rižinog slada
  • 1/2 žličice cejlonskog cimeta
  • 7 listova rižinog papira (ovdje korišten promjera 28cm)
  • kokosovo ulje za premazivanje
  • 4 žlice zobenog vrhnja

Postupak:

Jabuke ogulite i naribajte pa ocijedite višak soka, dodajte grožđice, tahini, rižin slad i cimet. Sve dobro promiješajte. Rižin papir pripremite tako što ćete ga postaviti na radnu površinu i pomoću krpe lagano smočiti hladnom vodom dok ne omekša. Dodajte nadjev i zarolajte rolice u pužiće te ih složite u tepsiju. Premažite kokosovim uljem i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite 20ak minuta na 180 stupnjeva pa prelijte zobenim vrhnjem, vratite u pećnicu i pecite još 10ak minuta.



Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.