Izaberi namirnice koje su prirodno slatkastog okusa, žutog i narančastog pigmenta te okruglastog oblika poput bundeve, repe, luka, jabuka
Svakodnevno u prehranu uvrsti namirnice koje nas prirodno uravnotežuju poput prosa, kukuruza, slatke riže, amaranta, mrkve, kupusa, batata, bundeve, kestena, tofua i slanutka
Obrati pažnju na namirnice koje su u sezoni te prilagodi prehranu (tvoj organizam će ti biti itekako zahvalan)
Neka priprema jela bude jednostavna, blagih okusa i bez kombiniranja previše sastojaka
Smanji ili potpuno izbaci rafinirani šećer, ledene i smrznute namirnice i napitke, a prednost daj toplim juhama, varivima, kompotima i finim napitcima koji će te ugrijati
Pokušaj prepoznati emociju/toksičnu povezanost/obrazac ponašanja unutar sebe koji ti više nije potreban (kroz samopažanje, tjelesne i duševne simptome neravnoteže) i probaj ga što više otpustiti